Новости

Абортуси се раде на више начина. Сваки је невероватно суров: то су дилатација и евакуација (кидање делова тела бебе спeцијалним кљештима у материци), вакум аспирација (усисавања бебе кроз пластичну или металну цев), слани раствор који се убризгава у материцу мајке и трује бебу, пекући је изнутра и споља и сагоревајући спољашњи слој њене коже. Беба пати у овим условима више од сат времена док не умре, а мајка мора да роди своје мртво дете након отприлике једног дана. Ипак, постоје и случајеви када су бебе све ово преживеле. Ово је прича о њима...

✅ Од четвртка, 21. октобра све мајке које су стекле потомство од 01. јануара 2021. године моћи ће да поднесу захтјев за исплату новчане подршке у износу од 500 КМ до 2.000 КМ.
✅ За прворођено и другорођено дијете, подршка Града износи 500 KM, и то на дан рођења 250 КМ, те за први рођендан 250 КМ. 
✅ Свако треће дијете Град ће наградити са 700 КМ, 350 КМ за дан рођења, те додатних 350 КМ за први рођендан. 
✅За четврто и свако наредно дијете биће исплаћена подршка Града у укупном износу од 2.000 КМ, од којих ће 1.000 КМ бити исплаћено на дан рођења, а 1.000 КМ за први рођендан.

А гдје би то данас  фондација ”За живот” могла бити  него у друштву које његује и вриједнује највеће породичне вриједности.

Данас је био необично лијеп и радостан  дан у Бањалуци иако киша данима непрестано пада.

Успјешно је реализована прва шетња породица са значајним бројем учесника обзиром на временске услове. Догодине очекујемо још масовнију породичну шетњу и први фестивал ЗА ЖИВОТ  У Бањалуци.